Agency © 2018 | Created with Majulink

𝑹𝑼𝑴𝑨𝑯 𝑷𝑬𝑹𝑻𝑨𝑴𝑨𝑲𝑼 - SKIM ZERO DEPOSIT PLUS+‼️‼️‼️

JANGAN JOIN SESI  WEBINAR PERCUMA MALAM NANTI! 
.

Jangan join sesi perkongsian percuma malam ini bersama mentor saya jika anda nak bayar lebih 5-angka bila beli hartanah berbanding circle kitaorang!
.

Jangan join circle kami jika anda nak keluarkan duit poket sendiri beribu atau berbelas ribu untuk beli hartanah untuk tujuan pelaburan!
.

Jangan join sesi malam nanti kalau tak nak amik tahu apa kriteria sesuai untuk beli hartanah bagi tujuan pelaburan mahupun ownstay!
.

Jangan join sesi malam nanti kalau rasa 4-5 angka sebulan hasil dari hustle income tidak beri sebarang makna buat anda!
.

Jangan join sesi malam nanti kalau tak nak jimat berpuluh atau beratus ribu duit anda & anda rela membeli hartanah yang salah! 
.

Jangan join sesi malam nanti kalau anda rasa property bullrun ni satu mitos atau dibuat2 bagi menarik ramai orang beli hartanah pada waktu sekarang!

 

tapi anda kena join sesi malam ini jika anda suka property bullrun tidak berlaku..kan?!😂😆🤣😜

sebab topik malam ini adalah WHAT IF THE PROPERTY BULLRUN DOESN’T HAPPEN??!

lambat tinggal!✌️😉

 

Berminat ambil peluang utk join sesi PERCUMA Faizul Ridzuan  utk Zoom Briefing secara PERCUMA.. Tajuk

 

What If The Property Bullrun Doesn’t Happen? Briefing bagi penjawat awam, pekerja badan berkanun dan swasta yang masih menyewa atau tinggal di kuarters kerajaan dan berminat untuk buat pelaburan dengan membeli rumah dengan harga dan pakej istimewa..

 

Pembeli Rumah Yang Hendak Tahu Lanjut Mengenai Pelaburan Hartanah under Group Faizul Ridzuan dengan Harga Dan Pakej Istimewa Sebab Beli Rumah “Under Bulk Purchase” boleh juga join

Perunding Hartanah, Takaful dan Unit Trust yang hendak buat hustle income juga boleh join..

 

Berminat untuk saya daftarkan secara percuma tolong beritahu saya

 

majuproperty.com

 

majulink.com

 

Berminat untuk maklumat lanjut sila wasap ke 

 

wasap.my/60176842836/FaizulRidzuan

 

wasap.my/60176842836/FaizulRidzuan

 

“Kenapa ada orang beli rumah, dia rugi dan kenapa ada orang beli rumah, dia untung?”

 

Nak beli rumah ni boleh jadi satu pengalaman yang menakutkan bagi sesetengah orang. Setuju?

Yelah, ada yang takut duit lebur. Ada juga yang takut tersalah beli rumah.

Tok faham. Jadi sebab tu Tok sentiasa akan pastikan perkongsian yang Tok bawakan boleh membantu korang sedikit sebanyak.

Kali ni Tok bawakan perkongsian daripada Tuan Faizul Ridzuan tentang rahsia yang korang perlu tahu sebelum beli rumah. Jemput hadamkan artikel ni sampai habis.

Saya bagi contoh. 

Ramai yang mengadu rumah mereka yang baru siap, bila disewakan, dapat RM1,300 je. Padahal installment bulanan kepada bank RM2,500 hingga RM3,000. 

Tiap – tiap bulan rugi lebih Rm1,000 – RM2,000. Setahun dah rugi RM24,000.

Tapi ada juga orang beli rumah, installment bulanan kepada bank RM1,800. Sewa boleh dapat RM3,000. Positive cashflow beratus ringgit. 

Apa beza kedua-dua ni? 

Apa rahsia ada orang buat duit bila beli rumah dan ada orang akan rugi bila beli rumah? 

 

 

6 rahsia yang korang perlu tahu sebelum beli rumah

 

Rahsia #1 : Median (harga pertengahan)

 

“Adakah rumah yang bakal korang beli ni melebihi median di kawasan tu ataupun tak melebihi?”

 

Kalau korang beli rumah yang jauh melampaui harga median, kebarangkalian untuk korang rugi daripada pembelian hartanah itu adalah tinggi. 

 

Kalau korang beli rumah yang harga jauh lagi rendah daripada harga median atau separa dengan harga median, kebarangkalian untuk korang buat duit dengan rumah tu adalah tinggi.

 

Median harga rumah kena pastikan betul. 

 

Rahsia #2 : Premium 

 

“Apakah premium rumah baru vs premium rumah lama?” 

 

Kalau kita boleh beli rumah baru pada harga sama macam rumah lama, kita boleh pilih untuk beli rumah baru. But, rumah macam ni sangat rare. Kita panggil rumah ni rumah

Grade A, kalau harga dia sama atau lagi murah. 

 

So, setiap kawasan korang kena tahu apa premium yang sesuai yang untuk kita bayar beli rumah baru vs rumah lama. Ada rumah subsale dah jatuh 10% – 20%, jadi sebab tu kena faham konsep premium rumah baru vs rumah lama, tak kiralah korang nak beli rumah subsale atau underconstructions. 

 

Rahsia #3 : Kriteria 

 

Salah satu kriteria adalah korang kena boleh dapat nilai sewa seminima 70% daripada installment bulanan korang kepada bank.

Contoh installment bulanan korang RM3,000. Sewa rumah minimum korang kena dapat RM2,100. 

 

Rahsia #4 : Tempoh matang

 

“Berapa lama masa yang diperlukan untuk property tu buat duit?”

 

Ada rumah yang tempoh matangnya, rumah siap je, terus boleh buat positive cashflow, harga rumah naik RM100,000. Tak perlu tunggu lebih setahun pun. So tempoh matang dia tak lebih daripada setahun. 

 

Ada rumah yang korang beli hari ni, korang kena tunggu 20 tahun sebelum nampak untung. 

 

Kalau boleh, beli rumah yang tempoh matang kurang daripada 5 tahun. Lagi kurang lagi bagus. Bukannya lagi lama lagi bagus.

 

Rahsia #5 : Strategi sewaan 

 

“Hartanah yang korang nak beli ni, berapa strategi sewaan yang bakal ada?”

Kalau korang beli rumah yang strategi sewaannya hanya ada Plan A, tak ada Plan B, Plan C atau Plan D, kebarangkalian untuk rugi beli rumah tu adalah tinggi. 

Kalau rumah yang korang beli tu Plan A tak menjadi, korang boleh buat Plan B, Plan C, kebarangkalian untuk korang rugi daripada pembelian rumah tu sangat rendah. 

 

Rahsia #6 : Supply 

 

Last sekali, korang perlu tengok supply. 

 

“Adakah supply ataupun competition untuk rumah yang bakal korang beli ni dalam kategori safe, berisiko ataupun bahaya?”

 

Kalau korang beli rumah yang supply nya dalam kategori bahaya, kebarangkalian untuk rugi, harga rumah jatuh, harga sewa jatuh teruk akan jadi tinggi. 

 

So kalau korang tak jaga supply, kebarangkalian untuk rugi, tinggi.

Amacam? Padu tak perkongsian Tuan Faizul ni? Tok harap korang dapat manfaat daripada perkongsian beliau ni.

Nak beli rumah, bukan boleh main masuk je tanpa persediaan. Ibarat nak pergi berperang, tapi tak bawa senjata. Naya je.

 

Buat persediaan jika korang berniat nak beli rumah. Tok doakan semoga korang beli boleh rumah.

Nak beli hartanah yang selamat dan tak rugi ni memang bukan perkara yang senang. Tambah lagi bagi yang baru pertama kali nak beli rumah. Tok faham perasaan anda. Sebelum nak beli rumah, anda wajib tahu 3 perkara ini.i. Rumah tersebut boleh dibuat pelbagai sewaanii. Beli tak lebih harga yang sepatutnyaiii. Anda boleh duduk sendiri / sewakan / boleh jual balik.

 

“Tapi Tok, saya tak tahu macam mana nak cari rumah yang ada 3 kriteria ni.”

 

Berita baik! Tok ada tawaran khas untuk anda. Kalau anda mencari rumah yang selamat untuk dibeli, boleh klik gambar di bawah dan isikan maklumat anda. Team GilaHartanah akan hubungi anda secepat mungkin.

28 March 2021

🔥🔥 WOW!! BELAJAR PELABURAN HARTANAH DENGAN FAIZUL RIDZUAN. PERCUMA. TEMPAT TERHAD. ZOOM WEBINAR🔥🔥

1. First Name :
2. Last Name (Nama Bapa) :
3. Email :
4. Mobile Phone Number:
Send
Send
Form sent successfully. Thank you.
Please fill all required fields!

TOLONG ISI MAKLUMAT BERIKUT UNTUK SERTAI ZOOM WEBINAR TENTANG PELABURAN HARTANAH OLEH FAIZUL RIDZUAN. PERCUMA. TEMPAT TERHAD. DAFTAR SEGERA. PERCUMA E-BOOK PELABURAN HARTANAH DAN KEWANGAN.